WBSO ontvangen in 2017? Geef uw urenregistratie door

Mededelen WBSO

Heeft u in 2017 gebruik gemaakt van de WBSO? Vergeet dan niet om uiterlijk 31 maart 2018 de gerealiseerde S&O-uren en eventuele kosten en uitgaven voor uw S&O-project aan RVO door te geven.

Mededelen WBSO is belangrijk! Wacht hiermee niet tot de laatste dag. RVO is zaterdag 31 maart gesloten en kan u dan niet helpen met eventuele vragen. Als u 21 maart 2018 als streefdatum aanhoudt, heeft u een grotere kans dat u uw realisatiemelding vlot kunt indienen.

Wat meldt u?

  • Heeft u in 2017 WBSO aangevraagd voor S&O-uren van uw werknemers? Dan meldt u altijd per S&O-verklaring de S&O-uren die uw medewerkers in 2017 hebben gerealiseerd.
  • Heeft u bij uw aanvraag gekozen voor kosten en uitgaven (dus niet voor forfait)? Dan meldt u ook per S&O-verklaring de in 2017 gemaakte kosten en uitgaven.
  • Bent u een zelfstandig ondernemer? Dan vult u alleen een mededelingenformulier in wanneer u minder dan 500 S&O-uren heeft gerealiseerd.
  • Heeft u helemaal geen S&O-uren of kosten en uitgaven gemaakt? Ook dat geeft u aan RVO door via het eLoket.

Tips

Maak voor het melden van uw realisatie gebruik van de informatie en hulpmiddelen op mijn.rvo.nl/wbso onder het kopje ‘realisatie melden’. Hier vindt u:

  • Het ‘Stappenplan mededelen WBSO’.
  • Een handige rekentool en toelichting op de rekentool om eenvoudig de totalen van uw gerealiseerde uren en eventuele kosten en uitgaven per S&O-verklaring te bepalen.
  • De ’Handleiding mededelen WBSO’ met veel gestelde vragen en voorbeelden over het schuiven met uren, kosten en uitgaven.

Meld ook gelijk uw BSN’s

Geef direct uw Burgerservicenummers (BSN’s) van uw S&O-medewerkers in 2017 aan RVO door. Deze hebben zij nodig voor de berekening van uw S&O-uurloon voor uw WBSO-aanvraag in 2019 (dit geldt niet voor zelfstandigen). Gebruik hiervoor in eLoket het formulier ‘WBSO BSN werknemers 2017’.

Bron: RVO

Hulp nodig?

Wilt u gebruik maken van de WBSO, dan moet u uw aanvraag indienen voordat u met uw R&D-project(en) begint. U kunt alleen digitaal een aanvraag indienen. Heeft u hulp nodig? Of weet u niet zeker of u voor de WBSO subsidie in aanmerking komt? Wellicht zoekt u een subsidieadviseur op basis van No Cure No Pay? Neem dan contact op met Adbrevio of ga naar www.wbso.biz voor meer informatie.