Financiering: Biomassaketel

Verschillende vormen van financiering

Een biomassaketel is een ketel gestookt met biomassa voor de productie van warmte. Deze warmte kan bestemd zijn voor de verwarming van ruimte(s), de verwarming van tapwater of voor gebruik in een (industrieel) proces. Adbrevio biedt financiering van uw biomassaketel. Daarbij kunt u aan de volgende zaken denken:

  • Aanvragen subsidies en fiscaal voordeel
  • Lease van een biomassaketel
  • Investeringen door derden (aflossen via de energierekening)

Aanvragen subsidies en fiscaal voordeel

Als ondernemer kunt u voor de aanschaf van uw biomassaketel de volgende fiscale voordelen gebruiken:

  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
  • Energieinvesteringsaftrek

Adbrevio verzorgt voor u de fiscale melding voor de Energieinvesteringsaftrek. De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek zal uw accountant voor u regelen.

U kunt ook gebruik maken van de SDE-regeling en de ISDE-regeling. Deze zijn echter niet te combineren met de Energieinvesteringsaftrek.

Neem contact met ons op voor meer informatie. – Contact

Rekenvoorbeeld VOF / maatschap / eenmanszaak (52% inkomstenbelasting)

Stel, u koopt een biomassaketel met een vermogen van 60 kW en het systeem kost 23.000 euro. Stel, u produceert daarmee warmte waarmee u op jaarbasis ca. 22.000 m3 aardgas bespaart. Bij elkaar heeft u daardoor het volgende fiscale voordeel:

 

Fiscale maatregel

Fiscaal voordeel (euro)

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

3.349

Energie Investeringsaftrek

6.937

Totaal

10.286

 

Netto betaalt u dus voor een 60 kW biomassaketel 23.000 – 10.286 = 12.714 euro. Dat is nog steeds veel geld, maar zeker de moeite waard. U hoeft als gevolg van deze investering geen gas in te kopen. Stel, de kosten voor aardgas zijn ca. 0,44 euro per m3. Uw biomassaketel bespaart dus ca. 0,44 euro * 22.000 m3 = ca. 9.680 euro.

U moet natuurlijk wel biomassa aanschaffen. Per m3 aardgas heeft u ongeveer 1,8 kg houtpellets nodig. Stel u betaalt per kg houtpellets ca. 17 eurocent. Voor de vervanging van 22.000 m3 aardgas betaalt u dus 1,8 * 22.000 * 0,17 = ca. 6.732 euro. U bespaart dus per jaar 9.680 – 6.732 = 2.948 euro.

Uw gehele investering is dus bij een belastingtarief van 52% of 40,4% binnen 5 jaar terugverdiend! Bij een vervangingsinvestering is de terugverdientijd nog korter (u hoeft dan alleen de meerkosten – ten opzichte van vervanging door een gasketel – terug te verdienen).

Neem contact op voor meer informatie.

ISDE / SDE subsidie

ISDE

Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Dit geldt bij biomassaketels en pelletkachels voor installaties van minimaal 5 kW en maximaal 500 kW.

SDE+

Bedrijven en instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling SDE+. De subsidieregeling is bedoeld voor hernieuwbare energietechnieken. Voor verbranding van biomassa geldt dit voor installaties vanaf minimaal 500 kW.

biomassaketel

Biomassakachels kunnen ook een uitkomst zijn. Wij leggen u graag uit hoe!

Lease een biomassaketel

Voor zakelijke stokers bieden wij de mogelijkheid om een biomassaketel te leasen. Neem contact op voor meer informatie.

Aflossen via de energierekening

U wilt wel groene warmte, maar heeft niet de mogelijkheid te investeren? Dan kunnen anderen dat wellicht voor u doen. Dit kan in de vorm van een ESCo constructie (Energy Service Company). Een andere partij investeert dan in de ketel en wordt eigenaar. U sluit met deze partij een warmteleveringscontract af. Op basis hiervan wordt de ketel een interessant voor de investeerder. In veel gevallen levert dit nog steeds een voordeel voor u op ten opzichte van uw huidige energiekosten. Onze partners hebben veel ervaring in de duurzame energiesector. Projecten worden gebundeld gefinancierd, zodat maximaal voordeel kan worden gehaald. Neem contact op voor meer informatie.

 

Zonnepanelen

Wij helpen u ook bij het aanschaffen van zonnepanelen. Ook hierbij zijn de terugverdientijden aantrekkelijk. – Meer info